Publicerad den

Klimatövervakning i känsliga innemiljöer världen över

Louvren

Publicerades 2022-08-17

Klimatövervakning i känsliga innemiljöer världen över

Smarta wifi-dataloggrar från Testo har genom åren fått förtroendet att övervaka klimaten i många känsliga innemiljöer. Här är några av många kända och prestigefulla miljöer där dessa uppkopplade, pålitliga och diskreta loggrar har stenkoll på att det är rätt inneklimat i olika utrymmen.


Munch-målningar värda 10 miljoner euro
För första gången visar Munch-museet ett originalarbete utanför museet. Det är resenärer på Oslo flygplats som kommer att kunna njuta av denna upplevelse de närmaste tio åren. Avinor och Munch-museet har ingått ett tioårsavtal för att visa originalverk av en av Norges främsta konstnärer – Edvard Munch – på Oslo flygplats. Med detta vill Munch Museum och Oslo flygplats ge resenärer en ovanlig och överraskande upplevelse. Wifi-dataloggarna testo 160 THL används för att övervaka klimat- och ljusförhållanden i utställningen. Som ett första resultat avslöjade testo 160 THL att klimatkontrollens sensorsystem som övervakar utställningsmontern avvikit från specifikationerna. Övervakningssystemet har alltså redan i början av detta tioåriga projekt visat sig ha stor betydelse.

Australiens nationella maritima centrum
Australian National Maritime Museum (ANMM) är Australiens nationella centrum för maritima samlingar, utställningar, forskning och arkeologi. Museet har ett varierande program av stimulerande utställningar och evenemang för att sprida kunskap om Australiens sjöfartshistoria, kopplat till historier, objekt, människor och platser som är en del av Australiens historia. Museet använde tidigare dataloggrarna testo 174 H & 175 H i sina museer. Men sedan lanseringen av testo 160 har ANMM införskaffat över 30 stycken testo 160-dataloggrar (2 st 160 THL, 16 st 160 TH, 12 st 160 THE, 2 st externa Lux- och UV-givare, 10 st externa Lux-givare och 4 externa temperatur- och fuktgivare). testo 160-loggrarna har placerats i hela museet för att övervaka temperatur, luftfuktighet och ljus.

Ett av världens största bibliotek
Shanghai Library är ett av de tio största biblioteken i världen när det gäller golvytan på 83 000 kvadratmeter. Det har enorma samlingar på totalt 51 miljoner objekt, som innehåller allt från pappersoriginal, ljud och videoinspelningar till digitala databaser. Wifi-dataloggrarna testo 160 TH används för att övervaka omgivande klimatförhållanden i utställningsrum samt i montrar.

Världsarvsklassat kungligt slott i Italien
Det kungliga slottet Venaria Reale är ett av många som Savojens hov lät uppföra runt residensstaden Turin i slutet av 1600-talet och början av 1700-talet. Det är dessutom det näst största slottet i Italien. Här har fastighetsförvaltaren valt en blandning av standardloggrar av typ testo 175 H och wifi-dataloggrar som testo 160 TH eftersom slottet är med på UNESCOS världsarvslista och inte tillåter installation av ett nätverk i alla delar av byggnaden.

Dyrbara konstverk på Tate Gallery
Tate Gallery i St. Yves, Storbritannien, öppnades i oktober 2017 efter ett fyraårigt byggprojekt. Där finns bland annat en ny utställning som porträtterar det ikoniska 20-talets konstnärer som bodde och arbetade i staden. Med över 60 stycken testo 160-loggrar av blandade typer kan galleriet säkerställa att man har de rätta förhållanden för att skydda och bevara alla dyrbara konstverk.

Rijksmuseum i Amsterdam, Nederländerna
Har idag 5 stycken testo 160-loggrar och 10 stycken testo Saveris 2-loggrar som används för klimatövervakning av utställningsrum och lagerutrymmen.

Trådlösa WiFi-dataloggern testo 160 övervakar viktiga klimatparametrar som automatiskt överförs och lagras i den kostnadsfria molntjänsten Testo Cloud. Dekorkåpan kan målas så att loggern smälter in i omgivningen.

National Gallery of Victoria, Australien
Har införskaffat över 14 stycken testo 160-loggrar för övervakning av sina konserverings- och utlåningsutrymmen.

Santa Maria di Collemaggio, Italien
Har installerat över 10 stycken testo 160 IAQ-loggrar för övervakning av klimat- och luftkvalitet i medeltidskyrkan.

Konstmuseet Louvren i Paris, Frankrike
Har beställt en första omgång med testo 160-loggrar.

Relaterade kundberättelser

Inomhusklimat

Hallands konstmuseum

Mätboxar sparar värdefull tid för Ocab och kunderna

Se alla kundberättelser

Kontaktpersoner

Mats Landin

KUNDSERVICE OCH FÖRSÄLJNING

Mats Landin

Ansvarsområde: Bygg, VVS, Inneklimat

mats.landin@nordtec.se
031-704 10 85
031-704 10 70